اتوماتاي يادگير سلولي مدلي براي سيستمهايي است كه از اجزاء ساده اي تشكيل شدهاند و رفتار هر جزء بر اساس رفتار همسايگان و نيز تجربيات گذشته اش تعيين و اصلاح ميشود. اجزاء ساده تشكيل دهنده اين مدل، از طريق كنش و واكنش با يكديگر ميتوانند رفتار پيچيدهاي از خود نشان دهند.
در اواخر دهه 1940 توسط جان ون نيومن مطرح و پس از او توسط رياضيداني بنام استانيسلاو اولِم به عنوان مدلي براي بررسي رفتار سيستمهاي پيچيده پيشنهاد شد. اتوماتاي سلولي سيستمهاي ديناميكي گسسته اي هستند كه رفتارشان بر اساس ارتباط محلي استوار است. در اين مدل، فضا بصورت يك شبكه تعريف ميگردد كه به هر خانه آن يك سلول گفته ميشود. زمان بصورت گسسته پيش ميرود و قوانين آن بصورت محلي (و مشابه براي همه سلولها) است كه از طريق آن در هر مرحله، هر سلول وضعيت جديد خود را با درنظر گرفتن وضعيت همسايه هاي مجاورش بدست مي آورد.
اتوماتاهاي يادگير
اتوماتاي يادگير يك ماشين با حالات محدود است كه مي تواند تعداد محدودي عمل انجام دهد. هر عمل انتخاب شده توسط محيطي احتمالي ارزيابي مي گردد و پاسخي به اتوماتاي يادگير داده مي شود. اتوماتاي يادگير از اين پاسخ استفاده نموده و عمل بعدي خود را انتخاب مي كند. اتوماتاي يادگير مي تواند با ساختار ثابت و يا ساختار متغير مي باشد.
در اتوماتاي يادگير سلولي مي توان از ساختارهاي مختلفي براي همسايگي استفاده نمود. در حالت كلي هر مجموعه مرتب از سلولها را مي توان به عنوان همسايه در نظر گرفت اما معمولترين آنها همسايگي ون نيومن 4 و مور 5 مي باشند كه به نزديكترين همسايگان مشهور مي باشند.
دو مثال کاربردی از اتوماتای یادگیر در این محصول برای شما تهیه شده است.
زبان برنامه نویسی این دو مثال MATLAB می باشد.
مثال اول در مورد دسته بندی دیتاست wine می باشد
مثال دوم در کاربرد تشخیص لبخند از روش تصاویر افراد می باشد.
هدف از این پروژه تشخیص لبخند با اتوماتای یادگیر می باشد.
در ابتدا با کمک تابعی استخراج ویژگی انجام شده است.
که براساس ضرایب فیلتر گابور استخراج ویژگی می کند.
بردار ویژگی را که ساخت به اتوماتای یادگیر می دهد.
تعدادی از تصاویر پایگاه تصاویر :
این دو مثال برای آشنایی شما با نحوه استفاده از اتوماتای یادگیر می باشد تا بتوانید از آنها در پروژه های خود استفاده کنید.