میکروشبکه دارای دو مد عملکرد میباشد که Grid-connected Mode و Islanded mode نام دارند. در حالت نرمال، میکروشبکه در مد متصل به شبکة ولتاژ بالا یا متوسط کار میکند. اما ممکن است به صورت اجباری یا برنامه ریزی شده مد جزیره ای اتفاق بیافتد. در این وضعیت میکروشبکه باید بتواند در حالت پایدار و شرایط مستقل عمل نماید.
وقتی میکروشبکه در مد جزیره ای قرار می گیرد، واحد هایDG مسئول کنترل ولتاژ، متعادل کردن توان و پخش توان[1] بر اساس ظرفیت تولیدیشان می باشند.
مد اضطراری نیز وقتی رخ میدهد که شبکه اصلی دچار خطا میشود و میکروشبکه باید در ایزوله کردن خود توانا باشد.
1-4-1)مد متصل به شبکه اصلی[2]
شکل (1-3) میکروشبکه را درحالت متصل به شبکه اصلی نشان میدهد. میکروشبکه در نقطه اتصال توسط یک کلید استاتیک به شبکه وصل میشود و خود را به عنوان یک واحد مجزا به شبکه معرفی میکند. در این حالت ولتاژ و فرکانس میکروشبکه توسط شبکه اصلی تعیین میشود و DGها اجازه کنترل و تنظیم ولتاژ را ندارند. در این مد ، میکروشبکه میتواند از شبکه اصلی توان دریافت ویا به آن توان تزریق کند.
شکل1-3). مد متصل به شبکه
1-4-2)مد جزیرهای[3]
شکل(1-4) میکروشبکه را در حالت جزیرهای و جدا از شبکه اصلی نشان میدهد.در این وضیت سوییچ استاتیک که رابط میکروشبکه با شبکه اصلی است قطع میشود و میکروشبکه به مد
جزیرهای میرود. در این حالت میکروشبکه به عنوان یک واحد مستقل و ایزوله عمل نموده و کنترل فرکانس و ولتاژ باید توسط کنترلکنندههای میکروشبکه انجام پذیرد.
علت بروز Islanding میتواند نیز عمدی باشد و برای تعمیر و نگهداری و پشتیبانی از میکروشبکه صورت پذیرد ویا میتواند غیر عمدی باشد. به اینصورت که در زمان بروز اغتشاش در شبکه اصلی ویا بروزقطعی در شبکه توزیع برای پرهیز از آسیب دیدن بارها و میکرومنابع در میکروشبکه، این پدیده رخ دهد. عمده مسائل کنترلی میکروشبکه برای این حالت و چگونگی گذر از حالت متصل به حالت جدا است و اینکه پایداری میکروشبکه حفظ شود. اهداف کنترلی در زمان بروز حالت جزیرهای، چون از حالت وصل به قطع میرود قدری مختل شده و در نتیجه فرکانس و ولتاژ شبکة محلی دچار تغیییر میگردد. و به همین دلیل انحرافات فرکانس و ولتاژ باید صفر و یا در می نیمم مقدار ممکن قرار گیرد.
[1]power sharing
[2]grid-connected mode
[3]islanding mode